Presentació del llibre ‘Visc a Formentera. Retrats i converses’ a Sant Francesc Xavier, Formentera.

Va ser una nit màgica. A les 8.30 del vespre persones retratades, familiars, amics i curiosos omplien la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier de gom a gom, on va tenir lloc la presentació del llibre ‘Visc a Formentera. Retrats i converses’ de Dolors Porredón. Un projecte que es va iniciar ara fa 3 anys, i que en el 2011 part del treball es va presentar a l’ exposició ‘Formentera: l’ illa de les Dones’.

La Dolors va trepitjar l’ illa per primer cop l’ any 1975 i el seu va ser un amor a primera vista. Des d’ aleshores, les freqüents visites a l’ illa han fet que conegués formentera en la vessant més humana. Aquest llibre i els seus retrats són el reflex de la pluralitat de Formentera, de la seva riquesa cultural i de les històries dels illencs que han viscut a l’ illa generació rere generació i de gent no nascuda a l’ illa però que se’n senten i que expliquen com l’ illa els va atrapar l’ ànima.

Voliem que la presentació del llibre fos una festa per Formentera, i així ho va ser. L’ aire que es respirava era d’ emoció, d’ expectació i de molta alegria. Tothom volia felicitar a la Dolors per aquest llibre, fet amb molt d’ esforç i molta il.lusió. La sorpresa de la nit va ser la projecció de fotografies inèdites a la façana de l’Església, mentre Vicent Tur Serra començava a recitar gloses. I és que en una festa no hi pot faltar la música: Músics molts d’ ells protagonistes del llibre van voler formar part d’ una vetllada tan especial. Vam tenir la sort de comptar amb el Quintet de guitarres del Conservatori, Xumeu Joan, Maria José Cardona, Genoveva Tur Tur i Vicent Cardona Tur, que van cantar el cant pagés típic de Formentera i Harry Rothe, que va posar-li jazz i blues a la pluja des de la terrassa del Bar Centro. També ens van acompanyar l’ Eki i els germans Toni i Bruce Gartell.

La periodista Marta Vázquez va ser una mestre de cerimònies excel.lent que ens va emocionar a tots els presents quan va trencar a plorar, emocionada per formar part d’ aquest llibre.

Des d’ aquí voliem donar les gràcies a tots els que ens vareu acompanyar en una nit irrepetible, que sempre portarem en els nostres cors!

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 01

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 02

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 03

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 04

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 05

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 06

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 07

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 08

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 09

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 10

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 11

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 12

I al dia següent, entrevista per la Televisió de Formentera, i els llibres a les llibreries de l’ illa!

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 13

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 14

Presentacio Visc a Formentera Dolors Porredon 15

Aparicions en premsa:

El Diario de Ibiza

El Periódico de Ibiza

6 Comentaris

 1. Betty

  un día excepcional y nos lo hemos perdido ….que rabia ! las fotos hacen palpar un ambiente con mucho duende,un aire genuino de Formentera con su gente…. Esta presentación era el estreno y esto no se repíte, pero de todos modos avisarnos cuando se haga la presentación en Granollers.

  Comentar
  • Dolors & Georgia Porredon

   Buenos días Betty!
   Realmente fue una velada mágica! Una noche irrepetible…
   La presentación en Granollers es el día 30 de Octubre a las 8 de la tarde en la Librería La Gralla…nos hará mucha ilusión que nos acompañéis!

   Comentar
 2. Miquel Pujol Garcia

  Que maco Dolors, i sabent el que significa Formentera per tu encara més. Un bon record per a generacions vinents, un bon homenatge a una petita illa i la seva gent. Felicitats !!! Molts petons !!!

  Comentar
  • Dolors & Georgia Porredon

   Gràcies Miquel, és una satisfacció personal poder fer un petit homenatge a la gent de Formentera.
   Una abraçada!

   Comentar
 3. savina

  Hola Dolors,

  Tinc el llibre i només volia dir-te que m’ha encantat. La barreja de gent, les seves històries i pensaments, el seu lligam -tan estret i tant fort- amb l’illa i els magnífics retrats que els has fet…de debò, moltíssimes felicitats pel resultat. Explica una part de Formentera molt important i que el visitant sovint no veu: la seva gent i les històries humanes que la conformen. Com a Formenterera, et dono les gràcies!

  Comentar
  • Dolors & Georgia Porredon

   Moltíssimes gràcies Savina pels teus comentaris…El millor regal d’ aquesta aventura que va començar fa 4 anys ha estat la gran acceptació que ha tingut el llibre per part dels Formenterers…és un honor haver pogut plasmar l’ ànima de s’illa, més enllà dels seus meravellosos i encisadors paratges…

   Comentar

Deixa un comentari